• خانه
  • wiki
  • انواع جفت ارزها در بازار فارکس، کدام نوع سودآورتر هستند؟

انواع جفت ارزها در بازار فارکس، کدام نوع سودآورتر هستند؟

انواع جفت ارز در فارکس

معامله در فارکس خرید هم زمان یک ارز و فروش ارز دیگر است. ارزها از طریق بروکر فارکس به صورت جفت ارائه می شوند، برای مثال یورو و دلار آمریکا (EUR/USD) یا پوند انگلیس و ین ژاپن (GBP/JPY). زمانی که در فارکس معامله می کنید، جفت ارزها را میخرید یا می فروشید. درحقیقت جفت ارزها ارزش یک ارز دربرابر ارز دیگر را اندازه گیری می کند. در ادامه مفهوم جفت ارز را به صورت خلاصه بررسی می کنیم، سپس به معرفی انواع جفت ارز در فارکس و بهترین آنها برای معامله می پردازیم.

جفت ارز چیست؟

 

در فارکس ارزها همیشه به صورت جفت معامله می شون و معامله فارکس هم زمان خرید یک ارز و فروش یک ارز دیگر است. از طرفی برای ارزش گذاری یک ارز لازم است در مقابل ارز دیگری قرار بگیرد و مقایسه شود. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره‌ی جفت ارزها می‌توانید مقاله‌ی جفت ارز چیست را مطالعه نمایید.

چرا انواع مختلفی از جفت ارز وجود دارد؟

در پاسخ به این سوال باید به این مسئله توجه کرد که تقریباً هر کشوری در جهان، یک واحد پول مشخص برای خود دارد؛ برای سنجیدن ارزش واحد پول یک کشور، آن را با واحد پول کشور دیگری مقایسه می‌کنند که حاصل آن پدید آمدن جفت ارزها است. از آنجایی که تعداد کشورها درجهان زیاد است، بدیهی است که جفت ارزهای زیادی در بازار فارکس وجود داشته باشند؛ اما با توجه به قدرت ارزها (برای مثال، دلار آمریکا پر قدرت‌ترین ارز دنیا به شمار می‌آید) نوسانات جفت ارزها نیز متفاوت است؛ برای مثال، جفت ارز دلار در مقابل ین ژاپن (USDJPY) جفت ارزی بسیار مهم است چرا که دو کشور بزرگ و قدرتمند از لحاظ اقتصادی را با یکدیگر مقایسه می‌کند. شناخت انواع جفت ارزها به شما کمک می‌کند تا معاملات بهتری را انجام دهید و برآیند معاملاتی بهتری داشته باشید.

انواع جفت ارزها

تصور کنید که هر ارز در یک جفت ارز در حال انجام یک مسابقه‌ی طناب کشی با ارز مقابل خود است؛ نرخ مبادله قیمتی است که نشان‌ دهنده ‎ی نسبت دو ارز دو کشور است. نرخ ارز بر اساس قدرت ارزها در مقابل یکدیگر همواره در حال نوسان است؛ به صورت کلی سه دسته جفت ارز وجود دارد:

  • جفت ارزهای اصلی
  •  جفت ارزهای فرعی
  •  جفت ارزهای غیر معمول

در ادامه به بررسی هریک از این دسته‌ها می‌پردازیم.

جفت ارز چیست

جفت ارزهای اصلی | Major Pairs

جفت ارزهای اصلی یا ماژور (Major Currency Pairs) همگی شامل دلار آمریکا به عنوان ارز پایه و یا ارز مظنه می‌شوند. این جفت جفت ارزها بیشترین معاملات را در میان جفت ارزها به خود می‌بینند؛ به صورت کلی 7 جفت ارز اصلی وجود دارد و حرکات بزرگ قیمت معمولاً شامل جفت ارزهای ماژور می‌شود. در ادامه می‌توانید لیست 7 جفت ارز اصلی به همراه نام مستعار و نماد آنها را مشاهده نمایید.

نماد/ کشورها/ نام مستعار

EUR/USD منطقه‌ی یورو / ایالات متحده Euro Dollar
USD/JPY ایالات متحده / ژاپن Dollar Yen
GBP/USD انگلستان / ایالات متحده Pound Dollar
USD/CHF ایالات متحده / سوئیس Dollar Swissy
USD/CAD ایالات متحده / کانادا Dollar Loonie
AUD/USD استرالیا / ایالات متحده Aussie Dollar
NZD/USD نیوزلند / ایالات متحده Kiwi Dollar

چرا جفت ارزهای اصلی پر طرفدار هستند؟

جفت ارزهای اصلی نقد شونده‌ترین جفت ارزها در جهان هستند. نقدینگی اصطلاحی است که برای تعریف میزان فعالیت‌ در بازارهای مالی به کار می‌رود؛ در بازار فارکس نقدینگی به معنای تعداد معامله‌گران فعالی است که حاضر به خرید و فروش جفت ارز و میزان حجم استفاده شده برای جفت ارز هستند.

برای مثال، تعداد معامله‌گرانی که جفت ارز محبوب یورو دلار (EUR/USD) را معامله می‌کنند و حجم معامله شده‌ی این جفت ارز نسبت به تعداد معامله‌گران و حجم استفاده شده‌ روی جفت ارز دلار استرالیا مقابل دلار آمریکا (AUD/USD) بیشتر است؛ در نتیجه جفت ارز یورو دلار نقدینگی بیشتری را در خود جای داده است. نقدینگی بیشتر به معنای نوسانات بهتر و بیشتر قیمت و طبیعتاً حرکات سود سازتر است.
در نتیجه معامله روی جفت ارزهای اصلی به علت نقدینگی بالا دارای هیجان و سرعت بیشتری است؛ بدیهی است معامله‌گران به سمت نمادی بروند که دارای حرکات قانون‌‌مندتر و سریع‌تری است.

جفت ارزهای فرعی | Minor Pairs

جفت ارزهایی که شامل ارزهای اصلی به جز دلار آمریکا می‌شوند را جفت ارزهای مینور (Minor Currency Pairs)، جفت ارزهای فرعی و یا کراس‌ها (Crosses) می‌نامند.
با وجود اینکه این جفت ارزها به اندازه‌ی جفت ارزهای ماژور معامله نمی‌شوند اما دارای نقدینگی قابل توجهی هستند و با این وجود موقعیت‌های معاملاتی بسیاری را برای معامله‌گران می‌سازند.
بیشترین جفت ارزهای مینور معامله شده شامل سه ارز اصلی (به جز دلار) یورو (EUR)، ین ژاپن (JPY) و پوند انگلستان (GBP) می‌شوند.
در ادامه می‌توانید کراس‌های هریک از ارزهای اصلی، نام مستعار و نماد آنها را مشاهده نمایید.

کراس‌های یورو (EURO)

نماد/ کشورها/ نام مستعار
EUR/CHF منطقه‌ی یورو / سوئیس euro swissy
EUR/GBP منطقه‌ی یورو / انگلستان euro pound
EUR/CAD منطقه‌ی یورو / کانادا euro loonie
EUR/AUD منطقه‌ی یورو / استرالیا euro aussie
EUR/NZD منطقه‌ی یورو / نیوزلند euro kiwi
EUR/SEK منطقه‌ی یورو / سوئد euro stockie
EUR/NOK منطقه‌ی یورو/ نروژ euro nockie

کراس‌های ین ژاپن (JPY)

نماد/ کشورها/ نام مستعار 
EUR/JPY منطقه‌ی یورو / ژاپن euro yen یا Yuppy
GBP/JPY انگلستان / ژاپن pound yen یا Guppy
CHF/JPY سوئیس / ژاپن swissy yen
CAD/JPY کانادا / ژاپن loonie yen
AUD/JPY استرالیا / ژاپن aussie yen
NZD/JPY نیوزلند / ژاپن kiwi yen

کراس‌های پوند (Pound)

نماد/ کشورها/ نام مستعار 
GBP/CHF انگلستان / سوئیس pound swissy
GBP/AUD انگلستان / استرالیا pound aussie
GBP/CAD انگلستان / کانادا pound loonie
GBP/NZD انگلستان / نیوزلند pound kiwi

کراس‌های دیگر

نماد/ کشورها/ نام مستعار 
AUD/CHF استرالیا / سوئیس aussie swissy
AUD/CAD استرالیا / کانادا aussie loonie
AUD/NZD سترالیا / نیوزلند aussie kiwi
CAD/CHF کانادا / سوئیس loonie swissy
NZD/CHF نیوزلند / سوئیس kiwi swissy
NZD/CAD نیوزلند / کانادا kiwi loonie

جفت ارزهای مینور با وجود اینکه شامل دلار آمریکا نمی‌شوند اما نقدینگی نسبتاً بالایی دارند البته توجه داشته باشید که در جفت ارزهای مینور میزان اسپرد مقداری نسبت به جفت ارزهای ماژور بیشتر است. مثال‌هایی از جفت ارزهای مینوری که دارای نقدینگی بالایی هستند: EUR/GBP، GBP/JPY و EUR/CHF

جفت ارزهای غیر معمول | Exotic Pairs

یک ارز غیر معمول (Exotic) ارزی از است که برای کشورهایی به کار می‌رود که اقتصاد آنها در حال توسعه و یا نوظهور است. جفت ارزهای غیر معمول از یک ارز از دسته‌ی ارزهای ماژور تشکیل شده‌اند و در مقابل ارز کشوری با اقتصاد در حال توسعه وجود دارد؛ مانند کشورهای برزیل، مکزیک، اندونزی، لهستان، شیلی، ترکیه یا مجارستان. این دو ارز با یکدیگر جفت ارزهای غیر معمول را تشکیل می‌دهند. به صورت ساده جفت ارز اگزوتیک از ارزهای اصلی و ارزهای غیر معمول تشکیل شده است. در ادامه می‌توانید مثال‌هایی از جفت ارزهای اگزوتیک را بیابید؛ توجه داشته باشید که جفت ارزهای اگزاتیک به میزان جفت ارزهای ماژور و مینور معامله نمی‌شوند. بدیهی است که هزینه‌های تراکنش مرتبط با این جفت ارزها بیشتر باشد. با توجه به بروکری که در آن معامله می‌کنید ممکن است با جفت ارزهای اگزوتیک زیر رو به رو شوید.

نماد/ کشورها/ نام مستعار 
USD/BRL ایالات متحده / برزیل dollar real
USD/HKD ایالات متحده / هنگ کنگ –
USD/SAR ایالات متحده / عربستان صعودی dollar riyal
USD/SGD ایالات متحده / سنگاپور dollar sing
USD/ZAR ایالات متحده / آفریقای جنوبی dollar rand
USD/THB ایالات متحده / تایلند dollar baht
USD/MXN ایالات متحده / مکزیک dollar mex
USD/RUB ایالات متحده / روسیه dollar ruble یا Barney
USD/PLN ایالات متحده / لهستان dollar zloty
USD/CLP ایالات متحده / شیلی –

در نظر داشته باشید که 180 ارز قانونی در جهان وجود دارد که توسط سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده است اما تمامی این جفت ارزها قابل معامله نیستند و بروکرهای فارکس تا 70 جفت ارز را به معامله‌گران ارائه می‌دهند.

چرا جفت ارزهای اگزوتیک ریسک بیشتری دارند؟

بدیهی است که در هنگام معامله روی جفت ارزهای اگزوتیک با اسپردهایی تا دو الی سه برابر جفت ارزهای یورو دلار و یا دلار ین رو به رو شوید؛ با در نظر گرفتن حجم کلی نقدینگی بسیار کمتر جفت ارزهای اگزوتیک نسبت به جفت ارزهای ماژور و مینور، حساسیت این جفت ارزها نسبت به وقایع اقتصادی و ژئوپولیتیکی بسیار بیشتر است. این موضوع علاوه بر افزایش قابل توجه اسپرد می‌تواند نوسانات غیر قابل کنترلی را در این جفت ارزها ایجاد کند؛ بدیهی است که نوسانات بیشتر به منظور ریسکی‌تر بودن دارایی است اما نوسانات کنترل نشده جفت ارز را تبدیل به یک جفت ارز خطرناک برای انجام معاملات می‌کند.
برای مثال، یک رسوایی سیاسی و یا نتایج غیر منتظره‌ی انتخابات می‌تواند موجب نوسانات شدید یک جفت ارز اگزوتیک شود.

مثالی دیگر و دقیق‌تر از جا به جایی جفت ارزها زمانی است که روسیه تصمیم به حمله‌ی ناگهانی به اوکراین را گرفت؛ در آن زمان جفت ارز اگزوتیک USD/RUB دچار نوسانات شدیدی شد. بنابراین در صورتی که تمایل به معامله در جفت ارزها را دارید، حتماً این موضوع را در تصمیم خود لحاظ کنید.

عوامل موثر بر نوسانات جفت ارزها

جفت ارزها بیانگر ارزش واحد پولی کشورها مقابل یکدیگر هستند؛ بدیهی است عواملی که روی واحد پولی کشورها تاثیر می‌گذارد روی جفت ارزهای مربوطه نیز تاثیرگذار باشد. به صورت کلی سه عامل اصلی روی نوسانات جفت ارزها تاثیر مستقیم می‌گذارد.

  • اخبار و عوامل اقتصادی: اخبارهایی که در بازار فارکس به صورت ماهانه و یا هفتگی منتشر می‌شوند شامل گزارش‌ها و شاخص‌هایی هستند که همگی بیانگر وضعیت اقتصادی ارز مربوطه می‌باشند. از جمله مثال‌هایی که می‌توان به آنها اشاره کرد شامل شاخص قیمت مصرف کننده (CPI)، شاخص قیمت تولید کننده (PPI)، تولید ناخالص داخلی (GDP)، افزایش و یا کاهش نرخ بهره و تورم می‌شوند. توجه داشته باشید که تمامی این اخبار تاثیر زیادی روی نوسانات جفت ارزها می‌گذارند، پیشنهاد می‌شود که در صورتی که استراتژی مشخصی برای معامله در زمان اخبار ندارید، به علت ریسک بالا در زمان اخبار ترید نکنید.
  • عوامل سیاسی: عوامل سیاسی می‌توانند تاثیرات مستقیم و سریعی روی جفت ارزهای بازار فارکس و حتی فلزات از جمله طلا داشته باشند؛ عواملی مانند انتخابات، جنگ، تحریم‌ها، لحن عوامل سیاسی قدرتمند و غیره همگی از عواملی هستند که جفت ارزها به آنها واکنش سریع نشان می‌دهند.
  • عوامل روانی: بازار فارکس به دست معامله‌گران اداره می‌شود و توسط آنها جا به جا می‌شود؛ این بدین معناست که بازار فارکس و حرکات آن، حرکاتی ربات گونه نیست، بلکه حرکات بازار فارکس برگرفته از احساسات و هیجانات انسانی است؛ بدیهی است که ایجاد یک فضای متشنج در ذهن مردم در راستای شکل‌گیری جنگ جهانی سوم تعداد زیادی از معامله‌گران را به خرید بیش از حد دارایی‌های ریسک‌ گریز از جمله انس جهانی می‌کند. برای مثال زمان حمله‌ی روسیه به اوکراین بسیاری از معامله‌گران بر این باور بودند که جنگ جهانی سوم در راه است و همین مسئله باعث شد که انس جهانی در یک روز بیش از 1000 پیپ رشد کند اما با فروکش کردن اخبار انس جهانی نیز ریزش کرد؛ جفت ارزهای بازار فارکس نیز از این قاعده مستثنی نیستند.

currency pair

بهترین جفت ارزها برای ترید

قوانین و استراتژی‌های معامله‌گری روی هر نمادی که قصد معامله روی آن را داشته باشید متفاوت است؛ برای مثال اگر با استراتژی شکست خط روند معامله می‌کنید، ممکن است وین ریت (Win Rate) یا همان تعداد معاملاتی که با سود بسته می‌شوند، در جفت ارز یورو دلار معادل 60 درصد و در جفت ارز NZDUSD معادل 30 درصد باشد. علاوه بر وین ریت (که با بک تست روی جفت ارز مورد نظر مشخص می‌شود) عوامل دیگری مانند میزان نقدینگی جفت ارز، ماژور بودن آن و میزان پیروی آن از قواعد تحلیل تکنیکال نیز مسئله‌ی قابل توجهی است. با درنظر گرفتن تمامی مواردی که گفته شد، جفت ارزهای EUR/USD، USD/JPY و GBP/USD بهترین جفت ارزها برای انجام معاملات فارکس هستند.

سخن پایانی

آشنایی با انواع جفت ارزهای فارکس دیدگاه و شناخت بهتری را نسبت به بازار فارکس و نحوه‌ی انجام معاملات در آن می‌دهد؛ بدون شک هدف تمامی معامله‌گران فارکس رسیدن به سود مستمر است در نتیجه در این مسیر آموزش را فراموش نکنید. با شناخت انواع جفت ارزها می‌توانید جفت ارزی که بیشترین انعطاف و سازگاری را با استراتژی شما را دارد بیابید و روی آن معامله کنید.

سوالات متداول

wiki_faq_answer
جفت ارزهای ماژور دارای بیشترین نوسانات را در بازار فارکس دارند.
جفت ارزهای اگزوتیک دارای ریسک بیشتری برای معامله هستند.
جفت ارزهایی که کمترین نوسانات را در طول روز دارند شامل USD/CHF، USD/JPY، EUR/CHF می‌باشند. توجه داشته باشید میزان نقدینگی جفت ارزها با نوسانات آنها در طول روز مرتبط نیست.
جفت ارزهای اصلی دلار آمریکا را به عنوان ارز پایه و یا ارز مظنه در خود دارند و ارز دیگری که در آنها قرار دارد نیز یک ارز پر قدرت است؛ این درحالی است که جفت ارزهای فرعی دلار آمریکا را در خود ندارند و ارزهای اصلی آنها را تشکیل می‌دهند.
جفت ارزهای کراس، مینور و یا جفت ارزهای فرعی، به جفت ارزهایی گفته می‌شود که دلار آمریکا در آنها به عنوان ارز پایه و یا مظنه وجود ندارد ولی از ارزهای اصلی تشکیل شده‌اند.

آخرین مطالب مجله

آلت کوین (Altcoin) چیست؟ لیست بهترین آلت کوین ها

آلت کوین‌ها، همان ارزهایی هستند که پس از بیت‌کوین پا…
صندوق طلا چیست و چطور بخریم؟

صندوق طلا بورسی چیست و چطور بخریم؟

آشنایی با کم‌ریسک‌ترین راه سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی می‌تواند کمک…

بالانس در فارکس چیست؟ – Forex Balance

تصور کنید در دنیایی قدم گذاشته‌اید که هر تصمیم شما…

اکوئیتی (equidity) در فارکس چیست و چه فرقی با بالانس دارد؟

تصور کنید در حال معامله در دنیای پرهیجان فارکس هستید….
نرخ بهره فدرال رزرو چیست؟ تاثیر بر فارکس، بیت کوین، طلا 2024

نرخ بهره فدرال رزرو چیست؟ تاثیر بر فارکس، بیت کوین، طلا 2024

نرخ بهره فدرال رزرو، که به عنوان نرخ وجوه فدرال…

حمله 51 درصدی چیست؟ – راهکار­های مقابله با حمله 51%

حمله 51 درصدی یکی از خطرناک‌ترین تهدیداتی است که امنیت…
100 بروکر لوگو

100 بروکر به معامله‌گران محترم کمک می‌کند بتوانند توانایی‌های معاملاتی خود را ارتقا دهند و پس از بررسی و مقایسه انتخاب‌ صحیحی در رابطه با سرمایه‌گذاری داشته باشند.

سلب مسئولیت: کلیه مطالب، مقالات، آموزش‌ها، تحلیل‌های ارائه شده در وبسایت “100 بروکر” متضمن هیچ پیشنهاد معاملاتی‌ای نیست و صرفا جنبه‌ی مطالعاتی و اطلاع‌رسانی دارد. این وبسایت نسبت به ضرر و زیان احتمالی افراد هیچگونه مسئولیتی را نمی‌پذیرد. افراد باید نسبت به ریسک‌های ذاتی بازارهای مالی آگاهی داشته باشند و قبل از اقدام به هرگونه سرمایه‌گذاری مطمئن شوند که تجربه و دانش کافی را دارند.

.Copyright © 100 Broker 2024 All Rights Reserved